Brunmontagne

Brunmontagne

Wij zijn een horlogemerk uit Nederland met een eigen visie. Wij bieden jou een eigenwijs en ingetogen ontwerp. Jouw statement voor elke gelegenheid.

Wij willen dat jij je vertegenwoordigd voelt door onze horloges. Wij zien jou graag als een echte ‘Representor’ samen met honderden klanten over de hele wereld. Jij draagt Brunmontagne omdat jij weet wat je mooi vindt; dat hoeft niemand jou te vertellen. Jij wil kwaliteit en dat mensen die er verstand van hebben dit herkennen.

Jij hebt een horloge welke zich onderscheidt door de vormgeving en niet alleen door de naam. Een echt horloge voor een echte prijs. Door de verhouding tussen kwaliteit en prijs is het horloge binnen bereik, maar tegelijk mooi om te geven of te krijgen.

Een horloge dat past bij de mooie momenten van het leven.


Pascal Bruinenberg
Brunmontagne

Het verhaal van Brunmontagne

Het verhaal van Brunmontagne

Het verhaal van Brunmontagne is begonnen in de zomer van 2018 tijdens mijn zoektocht naar een nieuw horloge voor mijzelf. Na een lange zoektocht kwam ik tot de conclusie dat ik hét horloge niet ging vinden om mijn, op dat moment, Hamilton Jazzmaster Auto Chrono te overtreffen. Dat horloge had voor mij het ideale plaatje op dat moment, minimalistisch en allround. Nou vraag je je wellicht af waarom ik hét horloge niet kon vinden in een wereld waar van alles te krijgen is. In het dagelijkse leven werkte ik ruim 8 jaar als accountmanager en ik wou daarbij een horloge welke echt iets over mij als persoon zei, iets unieks. Een horloge dat ik overal en altijd kan dragen, zakelijk en privé.

Na enkele maanden kwam ik op het idee om mijn eigen ideale horloge te gaan ontwerpen. Toegegeven, ik stond bij mensen die mij kennen niet te boek als een handig en technisch persoon. Sterker nog, ik sta thuis te koken terwijl mijn vriendin aan het klussen is aan ons huis. Iets wat ik echter wél ben, is praktisch ingesteld. Dus bedacht ik dat ik dit zeker zou kunnen en zo gezegd begon ik simpelweg te tekenen. Nou kwam ik er vlot achter dat ik zelf geen rechte streep op papier kon zetten dus een eigen design uitwerken op papier ging geen succes worden. Mijn praktische kant kwam wederom naar voren en ik besloot te gaan tekenen in Paint, niet het meest voor de hand liggend, maar wel iets waar ik mijn idee zeker weten in kon uitwerken.

Na een avond ontwerpen had ik uiteindelijk mijn eerste design uitgewerkt, puur getekend vanuit mijzelf, zonder een concreet design in gedachten te hebben genomen. Aangezien ik mijn enthousiasme graag deel met anderen, begon ik al snel met het delen van mijn design met klanten, vrienden, kennissen en familie. De reacties die ik mocht ontvangen waren direct erg positief. Zelfs zo positief dat ik besloot mijn design mee te nemen naar een zakelijke klant van me, gespecialiseerd in metaalbewerking. Daar vertelde men mij dat het mogelijk was om een speciale mal te maken aan de hand van het design. Het enige wat ik op dat moment zou hebben was een mal, niks meer dan dat. Kortom ik parkeerde mijn gedachten. Deze klant gaf mij echter de tip om horloges te gaan bestellen om deze vervolgens te ontmantelen om er meer feeling mee te krijgen, dus dat deed ik!

Gedurende dit alles kwam ik op het punt dat ik enkele horloges wou bestellen, dus nam ik contact op met een fabrikant met de vraag enkele horloges voor mij te fabriceren. Wat ik niet gelijk door had, was dat ik kennelijk inschreef voor een aanbesteding. Het resultaat was dat ik van 12 fabrikanten een voorstel kreeg, dus greep ik terug naar mijn praktische kant. Ik nam contact op met de fabrikant die het beste mee dacht en onbewust nam ik daarbij de beste keuze die ik tot op heden gemaakt had. We kwamen verder in gesprek en gaandeweg het contact kreeg ik de vraag of ik eventueel een eigen design had waar ik iets mee zou willen doen. Na een goede nacht slapen besloot ik dat ik niets te verliezen had, immers wou ik slechts 1 horloge laten maken voor mijzelf. Ik stuurde ze een foto die ik had gemaakt vanaf het scherm van mijn laptop en de reactie die ik ontving was erg positief. Zo positief dat men voorstelde om dit verder uit te gaan werken, iets wat mij een goed idee leek! Dit resulteerde in een vervolg waarbij we enkele maanden bezig zijn geweest met het uitwerken van mijn design, ik gaf de input, zij hielpen mij met de technische aspecten.

Na enkele maanden was het design klaar en stond ik op het punt om het eerste horloge te laten fabriceren, tot een goede vriend met de suggestie voor een rosé gouden variant kwam. Vervolgens was er een andere vriend die met de suggestie staal/blauw kwam en een ander de volledig zwarte variant opperde. Eén horloge werden dus vier horloges. Ik besloot dat we na maanden ontwikkelen konden beginnen, maar toen kwam de reactie terug vanuit de fabrikant; we gaan het niet doen, sorry. Men was het niet eens met het ontwerp omdat het te complex was om te fabriceren. Na onderhandelingen met de directie kwamen we op een nieuwe overeenkomst en werd er alsnog een "go" gegeven. De prototypen kwamen in november van 2018 binnen en tussen enkele zakelijke afspraken door ben ik naar huis gereden om het pakketje op te halen. Deze ging gelijk mee naar mijn volgende afspraak, waar we samen de horloges voor het eerst in handen kregen, wauw!

Het had me al met al een klein vermogen gekost, maar ik had gewoon mijn eigen ontworpen horloge, hoe gaaf was dat. Zoals gezegd kan ik mijn enthousiasme niet voor mijzelf houden en deelde ik het met iedereen. De onvermijdelijke vraag werd, wanneer kan ik er één bij je bestellen? Aangezien dit niet gepland was, was mijn antwoord steevast dat die optie er niet was. Maar nadat ik dit keer op keer weer hoorde nam ik deze woorden terug. Ik besloot om te gaan starten met Brunmontagne!

Brunmontagne is afgeleid van mijn achternaam Bruinenberg. Het is een vertaling die ik met behulp van Google Translate gevonden heb, Brun = Bruin en Montagne = Berg in Frans. De eerste echte oplage van de Representor (het eerste horloge van Brunmontagne) was gereed in mei 2019 en ik besloot dat ik graag persoonlijk zoveel mogelijk van de horloges wou gaan afgeven bij mijn eerste klanten. Ik wou graag de reacties zien van de klanten zelf dus ik plande de afspraken in. Naast deze afspraken, sprak ik af met verschillende professionals uit de horlogewereld om ook hen te vragen kritisch naar de horloges te kijken. De reacties waren erg positief en het was echt geweldig om de blijdschap in de ogen van de eerste klanten te mogen zien.

De naam van het eerste horloge, de Representor, is voortgekomen vanuit mijn dagelijkse werk op dat moment, accountmanager/vertegenwoordiger. Daarnaast vond ik het een geschikte naam aangezien het mijn intrede in de wereld van horloges vertegenwoordigt. Toeval of niet, mijn klanten noemen zichzelf nu ook Representors, maar dan van Brunmontagne. Ik moet toegeven dat ik daar erg trots op ben! Plotseling werden mijn horloges en het verhaal van Brunmontagne opgepikt door een Nederlands forum over horloges, Horlogeforum. Hierdoor nam het allemaal een grote stap voorwaarts. De horloges werden erg positief ontvangen en dankzij alle zinvolle feedback heeft het merk zelfs uitgebreid met nieuwe modellen op voorspraak van het forum, staal/groen, rosé goud/groen en staal zwart welke ook erg goed zijn ontvangen, ook buiten het forum. Ik mag zeggen dat ik tot op heden echt geniet van deze geweldige ervaring. De afgelopen jaren zijn voorbij gevlogen en ik geniet er nog steeds elke dag van. Wellicht dat het jullie is opgevallen, maar het verhaal is puur vanuit mezelf geschreven. Geen opgeklopt verhaal met allerlei mooie marketing kreten. Eigenlijk gewoon een enthousiasteling die toevallig op deze manier de kans krijgt om de wereld van horloges te betreden. Mensen die mij persoonlijk kennen zullen ook kunnen beamen dat ik één ding hoog in het vaandel heb staan, vertrouwen en openheid van zaken.

In 2021 heeft Brunmontagne zelfs een verkiezing gewonnen voor het uitbrengen van een gelimiteerd horloge voor het Nederlandse Horlogeforum! Dit horloge is op bovenstaande foto te zien en is ontzettend positief ontvangen door de leden.

Kortom, dit is het verhaal van Brunmontagne tot op heden. Het heeft mij persoonlijk een horloge gebracht waar ik ontzettend trots op ben en daarnaast heeft het mij een heerlijk verhaal gebracht wat ik graag met iedereen deel. Ik heb zelfs een breed scala aan mooie verhalen van mijn klanten die ik graag deel.

Bedankt voor het lezen!

Met vriendelijke groet,

Pascal Bruinenberg

Eigenaar Brunmontagne